lauantai 15. maaliskuuta 2014

Banaani-pekoni-tomaatti-jauheliha-tonnikala-kananmunai-juusto-fantasiapitsa

 Lähdin taas kerran keittiöön kokeilemaan hieman uusia makuja. Ruuanlaitossa ehdottomasti parasta minusta on onnistumisen ja syömisen lisäksi ehdottomasti soveltaminen ja kokeileminen. Iltapulun sivuilla oli uutinen, jossa kerrottiin suosituimmista pitsatäytteistä eri paikkakunnilla. Tästä iski pitsanälkä, sillä enpä ole kyseiseen appeeseen purukalustoani pieneen hetkeen päässyt iskeytymään. Joten, visiossani täytteeksi pitäisi laittaa kaikkea mitä kaapista löytyy, joten ainakin jauhelihaa, pekonia, tonnikalaa ja ananasta. Ja mars kauppaan, ei ole aineksia pohjaan joten valmispohjia ruokakorin pohjalle ihan ensteks. Minulla oli visiona kokeilla tuoretta tomaattia pitsan päällä, sain idean kun eräässä makaronilaatikko-ohjeessa makaronilaatikkoon sai väriä ja makua kirsikkatomaateista, joten halusin saada uusia makuja ja vaihtelua peruspitsaan. Tomaatteja, tomaatteja, kuten tällä hetkellä Tampereella olevan stand-up-festivaalin nimi kuuluu, ja samalla reissulla pari ruokaostosta kaappiin samalla reissulla.

Tällä kertaa ajattelin kokeilla myös miltä maistuu kananmuna pitsassa, joten kananmunia messiin myös. Jos aikoo tehdä pitsaa, niin se olis ehkä parempi että sen suunnittelisi aikaisemmin, koska jäistä jauhelihaa on kypsyttävää kypsentää. Mutta ei hätää, kyllä sekin onnistuu. Jäiset jauhelihat ja jäiset pekonit kypsyy kyllä. Jauhelihaan sekaan vaan kaikki mausteet, yhdistelmänä rillimauste-jauhelihamauste-mustapepperi-sipuli-tomaattimurska-herbamare-oregano- saa aika hyvän makusen seoksen. Ja kun jauheliha on maustettua ja kypsää, kannattaa pitsapohja olla valmiina. Päälle voi laittaa tomaattimurskaa (tosin tuhlasin ne jauhelihaan) tai tässä tapauksessa Heinzia. Jauhelihat kerrokseksi päälle. Seuraavaksi tonnikala- ja ananaspurkit auki ja kerrokset molempia pinnalle, ananaspurkki meni melkein kokonaan, koska ananas on hyvää. Ne mitä jäi, niin ne hävisi johonkin aika nopeasti. Ja ne ei mennyt tosiaan biojätteeseen, tarkennuksena.

Seuraavaksi pekonit (tässä vaiheessa pitää möristä jenkkityyliin että "beicon straips!" useaan otteeseen) ja tomaatti viipaleiksi sellaisella levottoman kokoisella kokkiveitsellä. Ja kaikki komeus siihen pitsaan. Kun alkaa jo pitsalla olla kokoa, niin otetaan pari kananmunaa ja rikotaan ne lasiin (lasiin, koska kyllä lentäis koko pitsa pelteineen parvekkeelta karjunnan kera alas jonkun pahaa aavistamattoman niskaan, jos se viimeinen kananmuna onkin mätä, ja se kerkeää pilata koko pitsan). Ja lasista kananmunat (rikkomatta rakenetta) siihen oman taiteellisen silmän mukaan pitsan päälle.
 Ja juustoa on hyvä olla tässä vaiheessa. Juusto maksaa aivan törkeästi ja koska en kuulu Kokoomukseen, joudun neuvottelemaan kämppiksen kanssa juustobiitin ostosta, koska en muutoin juuri kuluta juustoa kuin pitsassa. Ja raastinrauta on maastoutunut sen verran lahjakkaasti, että sillä tomaattisella kokkiveitsellä pitää laittaa ne cheeset biiteiksi ja cheesebiitit siihen pitsan päälle. Tää alkaa jo olla aika muhkean kokoinen ja näköinen pitsa. Ja sitten kuva blogiin... Laitan jo parille kaverille kuvaa mutta sitten syntyy kuningasidea! Laitoin juuri että banaania en kehdannut laittaa... No mutta miksi en??!!! Tottakai mun pitsaan tulee banaania! Ja itsekseen hihitellen taas kokkiveitsi käteen ja banaanin siivuja pari pitsaan. Nyt alkaa jo viimeistään naurattaa koko mun luomus.
Ja sitten koko systeemi 250 asteiseen kiviarinaiseen uuniin... Ei mulla mitään kiviarinaa oikeasti ole, mutta se kuulostaa niin lifestylelle, että pakko mainita se, että aidolla kiviarinalla paistettua wanabe-italialaista pizzaa! Kännykän ajastimen mukaan 7 minuutin ohjeen kohdalla kurkistus uuniin..Banaanien solarium-aika alkaa ilmiselvästi olla jo ummessa, mutta kananmuna on jäänyt aika mediumiksi, ei voi muuta kuin tunnustaa tosiasiat. Eli, oppikaa minun virheistäni ja älkää tehkö samaan pitsaan kananmunaa ja banaania. Vähän jäi harmittamaan toi kananmuna, se on kuulemma hyvää pitsassa, mutta aika raa-aksi jäi. Mutta tuo banaani kyllä korvaa tuon menetyksen kyllä aika täydellisesti! Nimittäin, maistellessa pitsaa en kyllä muista milloin olisin syönyt näin mehevää pitsaa! Ananaksen suuri määrä, banaani ja tuore tomaatti tekevät tästä todella freshin pehmeän ja mehevän makuisen, unohtamatta muita makuja! Ensi kerralla jätän joko banaanin tai kananmunan pois, se tästä on opittava, mutta muuten aivan awesome-luokan pitsaa. Lyö nuo lähikorttelin kebab-pitseriat aika kuus-yks, vaikka itse näin sanonkin. Fantasia-pitsat ovat kautta Suomen suosituimpia pitsoja, ja tässä on fantasiaa kerraksensa. Ehkä aavistuksen kevyempi voisi olla seuraava, koska nyt makaan sohvalla aivan täynnä ja seuraavan kerran ruoka-aika lienee vuorokauden perästä. Että sikäli.


Makujen maailmoissa,
-Juska-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti