sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Naistenpäivitttelyä ja ES-boolia

Heräsin tänään sunnuntain kunniaksi vähän vaille puolenpäivän ja heräsi hyvään fiilikseen. Ensimmäiset sanat mielessä olivat "Hello World, wonderful morning". Ulkona on jo niin keväistä että sydämestä melkein ottaa (pitääkö kohta käydä alakerran naapurin mummolta lainaamassa nitroja...?) Kaunis, kirkas aurinko paistaa pilvipoutaiselta taivaalta. Aamukahviksi Pauligin Parisiennea, tujua tummapaahtosta kahvia franskalaisittain tippumaan moccamosterista ja paistinpannul.. paistinkattilalle mölöä lämmittyyn. Ja ensihaituvat kun alkaa kohoilemaan lämmitettävästä maidosta niin se on precis. Ei muuta kun 50-50 suhteella kaffia ja mölöä, ja voilá s'il vous plait Juska! Tätä kahvia kutsutaan cafe au laitiksi, joka onnistuu näin helposti itse tehtynä, ja joka on kuukausi sitten tehdyn Prahan reissun jälkeen noussut lempparikahviksi cafe laten lisäksi. Maitokahvien ystäväksi tunnustautuen. Ja kun kolme mörkömuumimukillista on kitattu naamariin niin mikäpä sen parempi.
Vaikka laskiainen oli jo aiemmin viikolla, niin korvapuustistakin voi saada mainion laskiaispullan. Hyväksi havaittu.
Kolmas muki cafe au laittia, tosin tämä on vähän tujumpaa kun maito ei ihan riittänyt kolmanteen oikeassa suhteessa :/


Hain Mauskin kanssa männä iltana töihin Espanjaan. Molempien mielestä työhakemukset oli aika keskinkertasia, mutta into lähteä ulkomaille töihin on palava. Veri vetää ulkomaille, ei voe mithän... Kuten ehkä edellisestäkin postauksesta kävi ilmi vaikka Ukrainaan en nyt ainakaan toistaiseksi olekkaan lähdössä ;).

Eilen oli naistenpäivä joten kokkasimme muutaman poitsun kanssa vähän ruokaa porukalle dooriksia. Jampen ehdotuksesta pistettiin hihat heilumaan ja raavaat miehenköriläät vääntämään sapuskaa. Ruuanlaitto on taidetta ja olen innostuneen kiinnostunut ruuanlaitosta yhä enemmän, ja kokeileminen on hauskaa. Ruuanlaitossa voi olla aika luova. Makaronilaatikko on bravuuri, joten se on helppo, turvallisen hyvä koska se yleensä maistuu nirsoimmillekkin. Joten, otettiin Jampen kanssa asiaksi vääntää makaryllilodju, Anan ja Maulin ottaessa tuon terveellisemmän puolen, eli salaatin. Mielessä vähän ajattelin kokeilla eri makuja, joita en edes itse ole koskaan kokeillut, mutta onnistuessaan lopputuloksen pitäisi olla aika delicious. Joten, katselin äkkiä kuukkelista makaronilaatikon reseptejä, että kuinka sovellettavia ainesosia tulee käyttää, jotta idis eri aineista soveltuisi käytännössäkin.
Masterchef vauhdissa

Jotenka, mars lähikauppaan ja ainesosakkeita osteleen. Tummaa makaronia, koska se on terveellistä. Jauhelihaa. 23% tottakai, vaikka on naistenpäivä niin ei se tarkoita etteikö rasvasta tingittäisi. Sitä paitsi rasva antaa makunystyröille potkua ja rasva on paistaessa aika hyvä suttu, ei pala amatöörikokkien safkat pohjaan... Ja maustaminen on päivän sana. Eli maustehyllystä sitten oreganoa ja paprikaa, loput pitäisi olla jo omasta takaa. Ajattelin, että tekisikö laatikosta juustoisen vai kermaisen, päädyin kermaiseen. Koskenlaskija jäi tyyppaamatta, mutta pippurijuuston makunen ruokakerma toimi vallan mainiosti! Ja ei toki saa unohtaa tomaattimurskaa, joka on jauhelihan värille ja maulle todella maanmainio komponentti. Olen jo joskus kirjoittanut makaronilaatikosta jotakin, en jassa kertoa sen enempää, mutta lopputulos oli vallan mainio vaikka itse sanonkin. Vieraista en osaa sanoa aivan rehellistä mielipidettä, mutta ruokamyrkytys-tapauksista, irvistyksistä tai oksentelusta ei tällä haavaa ole tietoa, joten uskaltaisin väittää että toimii.
Valmis uuniin... Huomatkaa rasvalautat ;D

Ja kaiken korskeuden päälle vielä sydänkarkki-kahvit ja todella fresh salaatti, niin oikeastaan voi sanoa ettei tämä naistenpäivä paljoa häviä viime vuoden vastaavaan, jolloin joku söi tulppaanin ja kahvilassa jotkut jäivät ilman Tampere-tiskirättejä... Naistenpäivää oli hyvä päätellä vielä illan kallistuessa yötä päin vielä pienellä kahvihetkellä.
Tein torstaina valmiista kakkupohjista kakun kun Tobben tuli käymään. Sangen korea tuli vaikka itse sanonkin. Tärkeintä että oli paljon karkkia. Tarkkasilmäiset huomaa, että koristeluun tarkoitettu mobiilikermavaahto loppui kesken!

Naistenpäiväboolia, sisältää mun lempparikivennäisvettä mango-guavaa ja ED-energiajuomaa... ES-boolia! :D
 Saatiin Mauskin kanssa ideaks tehdä ES-boolia, eli energiajuomaa ja kivennäisvettä tai limpparia, joten ei muuta kuin idea täytäntöön. Yksi sitruuna ja tykötarpeet, ja tuli aina hauskan makuista juomaa. Energiajuoma antaa ihan oman säväyksensä juomaan. Taste's good!
Jaffa-mango-guava-boolia kera kiivin ja sitruunan
Jesh. Eipä mulla muuta. Onkohan tänään sitten miesten päivä? Ehkäpä.
-Juska-
Ja lopuksi vielä tälläinen kuva mun lempparikahvilasta Tampereelta, Ojakadun Vohvelikahvila on aivan maaginen kuten kuvasta näkyy. Tosin koska se on pieni, niin se on usein primetime-aikoina tupaten täysi. Mutta juuri se pienuus tekee tästä niin tunnelmallisen, koska kyseessä on Mansesterin pienin kivitalo. Ja omenavohveli on todella rapea! Jos tälläistä laatusanaa saa käyttää.

6 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Haha, eeäsboolia vois melkein kokeillaki :D mut mikä musta ilmapallo(?) kelluu tos kulhossa sitruunaviipaleiden kaverina - tai emmä tiä onko ne kavereita... Mut siit oon varma ett tiedät-kyllä-mitä-vasemmistonuorten lehteä ei tuu luettuu x)

    VastaaPoista
  3. Oho, se on itseasiassa muovinen kauha joka on ylösalaisin :D Vai ei propaganda tehoa? :D

    VastaaPoista
  4. Ihana idis toi naisten huomiointi!

    VastaaPoista
  5. Kyllähän naiset ovat huomio arvoisia. Ja voihan naisia huomioida useamminkin, jos vain uskaltaa. Aina ei vain uskalla.

    VastaaPoista
  6. Melkein koskaan ei uskalla, pitävät kuitenkin outona.
    -A

    VastaaPoista